Friday, September 27, 2013

Filmske večeri: the Big Wedding

Konačno je kraj tjedna, a ne idete tulumariti negdje okolo već se namjeravate zavaliti doma umotani u dekicu, piti Colu i grickati čips? E pa imam super light filmić za vas.


Riječ je o the Big Wedding i u početku sam ga odbacivala zbog totalno glupog naziva. Vjenčanja ne mogu smisliti, a takvih filmova već stvarno ima na bacanje i uglavnom su mi sve samo ne smiješni (osim Bride Wars i 27 dresses, njih mogu gledati stalnoooo, ozbiljno vam kažem).
Međutim, prošli vikend sam ostala bez opcija, raspoloženje mi je bilo blaga nula i rekoh da će mi bilo kakva romatična komedija ako ništa drugo barem ubiti vrijeme.


I onda sam pucala od smijeha sat ipo. Čak mi i dečko nije odvajao pogled s tv-a (čak se i nasmijao par puta). A o čemu se tu zapravo radi? Pa, najjednostavnije rečeno, imamo bivše supružnike (sjajni Diane Keaton i Robert De Niro) čiji se (posvojeni) sin (Ben Barnes) ženi za preslatku Amandu Seyfried (obožavam je) i kome na vjenčanje dolazi njegova biološka majka iz Kolumbije. Međutim, ona je jako tradicionalna i on joj prešuti da su mu se starci odavno razveli (De Niro je u filmu u vezi sa Susan Sarandon) i sad ih moli da za potrebe vjenčanja glume da su još uvijek zajedno.


No, to nije jedina linija priče u filmu, ali je bolje da ostatke ne otkrivam jer bi vam mogla spoilati zabavu. Ako se još uvijek pitate zašto ga pogledati, evo par razloga:

* zato što je postava odlična i izvrsno funkcioniraju zajedno
* zato što su stvarno smiješni i nekako vas uvuku u te svoje gluposti i na kraju navijate da sve uspije
* zato što je Susan Sarandon prekul
* film je totalno feelgood i svi volimo romantične komedije
* a život je prekratak da bi gledali mračnjakeSHARE:

Tuesday, September 24, 2013

That Mediterranean feeling


(hrv)
Koliko god sam se možda u nekim prijašnjim godinama branila od toga, danas ipak priznajem da sam u potpunosti zaljubljena u izvornu estetiku i duh ovog prostora.

(eng)
As much as I hesitated to admit this to myself in some previous years, today I can simply say I'm completely and utterly in love with the spirit and the original aesthetics of this area.


SHARE:

Saturday, September 21, 2013

Faithful to the end, the Great Gatsby / croatian only


Gatsby.
Priča koja me prije mnogo godina prvi put ostavila bez daha. I sada, znajući da film radi Baz Luhrmann, ujedno i autor mog predragog Moulin Rougea, očekivala sam čudo. Nakon Lanine 'Young and beautiful' i trailera za film koji je bio larger than life, jedva sam dočekala pogledati film, doslovno sam odbrojavala dane.

I onda je uslijedio hladan tuš. Trailer je zapravo bio bolji od filma. Nažalost.
I najviše mi se svidio kraj koji me skoro zavarao oko cjelokupnog mišljenja o filmu.
Neuredna i histerična montaža koja neke dijelove filma totalno ubija, hip hop i vjerojatno najgori filmski soundtrack u dugo vremena i pretjerana plastičnost apsolutno svega. U nekim trenucima sam imala dojam da sjedim u kazalištu i vrištim 'zaštooo?'.

S druge strane, cast je briljantan. 
Na trenutke se naježiš koliko su fantastični i uvjerljivi, pravi ih je užitak gledati. Vjerojatno na svijetu trenutačno ne postoji ekipa koja bi bolje odradila taj posao. No, osim njih mi je sve drugo nekako tanko. Vizualno je impresivan, da, ali to sam i očekivala od Luhrmanna tako da se nisam posebno iznenadila no smeta mi što je sve nekako predotjerano, predekorirano, prekoreografirano...kad je sve tako pretjerano savršeno, postane dosadno.

Da ne bi bilo zabune, ipak sam dva sata sjedila kao hipnotizirana i mozak mi je radio sto na sat. Uvod mi je bio divan, prve scene sa Daisy također, zatim susret nje i Gatsbyja na čaju kod Nicka...međutim svako malo bi se unutar savršenih stvari našlo nešto što bi mi poremetilo ravnotežu. Glazba, skakanje kamere, citati nabacani svuda po filmu za koje sam imala dojam da su tu jer moraju biti iskorišteni zajedno sa besmislenim ispisivanjem teksta koji se izgovara u pozadini u sam kadar (zašto podcrtavati nešto što je već samo po sebi dovoljno jako?). Čitavo vrijeme se nisam mogla oteti dojmu da je čitavi film histeričan i više mi djeluje kao dvosatan spot nego spektakl od filma. Nažalost.


A vi, kakvi su vaši dojmovi? Let's talk.


SHARE:

Monday, September 16, 2013

On the street: MurterSHARE:

Almost a fairytale


(eng)
The last time I was here it was the beginning of May and the whole area was surrounded by heavy, rainy clouds (this is what it looked like ). Couple of days ago I went back there because of work and the view overlooking Dinara mountain and its area managed to amaze me yet again. I could've just stay there, sit on a random rock and stare at the clouds for the rest of the day.

(hrv)

Zadnji put kad sam ovdje bila bio je početak petog mjeseca i teški kišni oblaci su se nadvili nad prostor ( ovako je to tad izgledalo ). Nekidan me posao ponovno vratio u taj kraj i pogled na Dinaru i okolicu ni ovoga puta nije iznevjerio očekivanja. Mogla sam slobodno tamo ostati sjediti čitavi dan, na nekom od kamenja i promatrati kretanja oblaka.


SHARE:

Sunday, September 15, 2013

Fashion week? Nah.


I don't really get excited about the fashion week season.
Street is where the most important, interesting and creative things happen and that's my area of interest. Seeing hundreds of pretty much the same pictures from the various shows is pretty much a bore for me.  Don't get me wrong, there are so many brands I adore, but I prefer seeing their clothes in an aesthetically fabulous editorial then on a runway.
You didn't see that one coming, eh?


SHARE:

Branka wearing Mattie & Mo

SHARE:

Saturday, September 14, 2013

Vrelo Cetine


I don't think I've ever seen anything prettier.
Breathtaking.

Follow

SHARE:

Wednesday, September 11, 2013

the Unwanted

Lately I've been thinking about how much I hate my closet.
I know it sounds harsh and crazy, but it's the truth. 
The more I see it, the more I can't stand it.
SHARE:

Tuesday, September 10, 2013

On the beach: Primošten


Crazy waves and harsh wind in Primošten.
Obviously, kids don't mind.


SHARE:

On the street: Skradin


I was sitting on the ground, eating chocolate and watching people pass me by.
Suddenly I looked up and found this little gem.


Follow


SHARE:

Monday, September 9, 2013

Sunday, September 8, 2013

Saturday, September 7, 2013

the Medieval Fair / Šibenik


We fell in love with the baby donkey. 
He's only two months old and his name is Drago.
It's that time of the year again, the Medieval Fair in Šibenik has started.


SHARE:

Thursday, September 5, 2013

On the street: Žirje


He said:
' I've travelled the world several times and seen all there is to see but I feel the best when I come here, on this island. '


SHARE:

Sunday, September 1, 2013

On the roadZadnjih dana sam stalno na snimanju i jedva sam uspjela pronaći mrvicu vremena za blog (jer, unatoč svoj gužvi, blog se ne zapušta) između pražnjenja kartica i punjenja baterija za fotić. U posljednjih par dana sam prošla toliko mjesta da bi ih jedva znala nabrojati, sunce je pržilo nemilo i nije nas štedilo ni sekunde i kad se dođe doma nisi za ništa osim spavanje i neki polurazgovor. I od svega najviše volim ovakve dane. Također,  žao mi je što ne stižem čitati vaše postove, ali budem ja to sve nadoknadila :) 

Last couple of days I've been on the road, shooting constantly and I've barely managed to squeeze in a tiny post between recharging batteries and emptying camera cards because I won't let this blog suffer because I'm working non-stop. These days have been sooo hot (summer isn't a merciful season at all), I've been to so many places I can't even count them all up and it's awesome. These kinds of days are my favourites, you're totally tired but happy and content.


SHARE:
© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig