Wednesday, February 26, 2014

Dvije, tri o šparogama


Dobro, već je i više nego očito da nas je zima zaobišla i, iako svi govorimo kako to nije normalno i da je sve poludilo, meni to savršeno paše. Što ću se buniti protiv sunčanih dana zbog kojih odmah lakše ujutro izađem iz kreveta i mogu sjediti vani bez da sam zamotana u stotinu slojeva?! A da i ne spominjem koliko je šetnja sa Fridom lakša, zabavnija i dugotrajnija. 
A tu su još i šparoge.
Da, šparoge. 
Tenisice na noge, kapa na glavu, Fridina lajna u jednu ruku, njeni keksići u džep, mobitel u drugi i pravac u zelene krajeve.


Zašto i kako da mi je to postalo tako drago i zanimljivo je misterija koju nikad nisam riješila, no stvar je veoma jednostavna: mogla bi provesti čitavo jutro berući šparoge, samo da je vani toplo.
Ovdje su se pojavile ima jedno tjedan dana i ima ih skoro na svakom koraku, doslovno ti ne dopuštaju da prođeš kraj njih, pogotovo kad imaš na umu da, ako ih ti ostaviš, idući susjed koji prođe tim putem neće. A susjeda ima na bacanje.
E pa sad, zašto se malo ne zabaviti dok psić trčkara okolo i uživa? 

Najsmješnija mi je nekidan bila jedna susjeda koja mi je stala pričati kako je tražeći šparoge sa psom izgubila originalni ključ od auta. Kako sam ja primjetila, beru ih svi šetači pasa (i svi su jako pričljivi) i okolne bakice (glavna konkurencija, ne isplati se ni pokušati ih nadmašiti) koje viđam po šumi sa punim vrećama (valjda ih traže okolo satima) te svi oni koji imaju vremena za kratku šetnju u prirodi. Glavno sredstvo komunijacije među ljudima je famozna rečenica: ‘Ima li šta šparoga?’ i kimanje glavom u znak odobravanja, jer, svi rade istu stvar. Ja nisam tako temeljita, niti imam toliko vremena, ali se zabavim toliko da si nekim čudom ipak nabavim večeru za taj dan (i onda sam sretna ko malo prase). A Frida se fino istrči okolo, uživajući u prirodi. 


SHARE:

8 comments

 1. hehe zanimljivo :D nisam nikad jela šparoge..

  ReplyDelete
 2. Sretna ko malo prase :) Fericevski si mi opisala ovu susjedsku "bitku" za sparoge :) Ja ih volim s jajima!

  ReplyDelete
 3. Baš sam se nasmijala oko priče o susjedima :) Volim šparoge i kombiniram ih uz sve :)

  ReplyDelete
 4. spojiš ugodno (šetnja s fridom) i korisno (doneseš doma večeru) i eto ti savršenog izlaska :D
  obooožavam šparoge <3
  imaš pravo, mislim da nijednu zimu do sad nisam ovoliko proboravila vani... nadam se samo da nam sad ne naplati sve ovo što nas je do sad pustila na miru ;)

  ReplyDelete
 5. ja imam samo ugodne uspomene sa tih izleta branja šparoga, a i ono što slijedi nakon (priprema jel) me kao pravu horoskopsku bikicu naravno jako veseli.

  ReplyDelete
 6. Nasmijala si me, baš kako je Ivana rekla, Ferćevski :)

  ReplyDelete
 7. šparoge vladaju! ali samo ove divlje, nikako one uzgojene ili nedajbože one kineske iz staklenke! ja ih nikad nisam brala, ali ih unazad par godina obožavam jest. planiram prije nego se vratim u ZG za koji dan, definitivno otić do pazara i nakupovat se divljih šparoga! mmmmmmm...

  ReplyDelete
 8. ne klopam sparoge, al setnja po sumi je uvijek opustajuca :)

  ReplyDelete

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig