Sunday, March 2, 2014

Dok kiša pada

Sjedim na prozoru, grickam napolitanke i gledam u nevrijeme koje polako, ali sigurno stiže prema nama. Munje frcaju na sve strane i na par trenutaka razmišljam da trknem po fotoaparat, stativ i tajmer kako bi ulovila koju sliku, no...pogađate, novootvorena kutija napolitanaka je učinila svoje i samo se još udobije namjestim na svom mjestu. Nije u pitanju lijenost nego ponekad naprosto treba stati i uživati u trenutku.


Za razliku od mene, na drugom kraju stana netko ne uživa. Frida je već junački zauzela svoje mjesto na jednom od mojih džempera koji su mi ostali na krevetu i ne približava se dnevnom boravku. Za vrijeme nevere je to zabranjena zona u kojoj se ne bi približila ni da stotinu keksića stoji rasuto po podu, samo za nju.
Umirila se i samo osluškuje što se to događa vani, vjerojatno u jednakoj mjeri preplašena i iznervirana količinom grmljavine koju imamo zadnjih dana. Odlazim ugasiti Internet i MaxTV koji su tijekom ovog kaotičnog mjeseca crknuli već par puta. Čak mi se njihov tehničar na ovom području već javlja kao da skupa pijemo kavu. 
Po putu svratim do Fridice koja me promatra svojim velikim očima i poziva na maženje, jer je to jedino što olakšava agoniju oko grmljavine. Svaki put kad vani sijevne (što je valjda svakih 10ak sekundi), ozbiljno pogleda prema prozoru pa prema meni i duboko uzdahne. Svima nam je dosta ovog vremena. Frida vjerojatno razmišlja kad će više proljeće dok je meni jedino na pameti samo da MaxTV opet ne ode k vragu. Površno, znam, ali previše volim svoju televiziju i internet. Ah divnog li početka mjeseca.


SHARE:

14 comments

 1. Jooj, kako je slatka.. Bas mi je žao što se toliko boji.. Ja inače volim grmljavinu i munje, ali dosadi to nekad. I kod nas danas pada kiša i jako je sumoran dan.. Valjda će sutra biti lepše.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joj ovdje u zadnje vrijeme stalno pada, više ne mogu podnijeti to vrijeme :)

   Delete
 2. Srce medeno! Ovaj moj ludak je samo cekao da odskrinem vrata pa da istrci na kisu, nema veze sto pljusti i grmi :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha ne znam što je gore, Frida koja se boji ili tvoj ljubimac koji želi van na to vrijeme :D

   Delete
 3. Po prijateljici znam da se psi uzasavaju nevremena/ grmljavine i da im to nosi veliki stres. Nadam se da ce se vrijeme smiriti cim prije.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, to i vatrometi su najgori strahovi. Srećom ih stvarno nema previše u godini :)

   Delete
 4. Pusti napolitanke, zagrli Fridu!!! :))))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ne brini se, stalno je ona u zagrljaju :)))

   Delete
 5. ajojj mrva mala :(( jadan, i ja se bojim grmljavine :D kod nas je sva sreća prilično dobro vrijeme ovih dana bilo, jedino danas malo kiše, ali ništa strašno, nadam se da ni neće doći nevrijeme!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja se nadam da je kod nas gotovo, ovih par dana je bilo i više nego dovoljno :(

   Delete
 6. ja isto tako masu puta odustanem od toga da ovjekovječim aparatom neki trenutak jer ponekad stvarno triba stat. i onda ti ja obećam sama sebi da ću taj trenutak ovjekovječit u svojoj glavi i da ću ga pamtit zauvik. ma puno toga i zaboravim. :P
  a jadna mala, boji se baš puno... :/

  ReplyDelete
 7. nisu ti psi ludi kad se boje grmljavine, nije ni meni draga:) ta njena faca me tako podsjetila na jednu mikicu (pas od žene kod koje sam
  živjela kad sam studirala) koja mi svaki put kad je grmilo došla u moju sobu i uskočila mi u krevet...kako je smiješno bilo čuti njene male šapice na pločicama, odmah sam znala kako ću za koji tren ugledati velike molećave oči.:) Naravno pustila bi je da spava sa mnom, iako sam alergična na pasju dlaku.

  ReplyDelete
 8. bidna frida... moj mačak se ne da taknit kad grmi, sakrije se ispod kreveta i čeka da oluja prođe ;)

  ReplyDelete
 9. Jao jadne zivotinje tako kad im grmi da ih je strah, Frida bar ima tebe da je tjesis :)

  ReplyDelete

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig