Thursday, January 30, 2014

Instagram moments


Red kiše, snijega, leda, šetnji, Fride, zime, melankolije, hrane, opuštanja, rada...zadnjih tjedana dani prebrzo prolaze.

SHARE:

Wednesday, January 29, 2014

Bijele koke s neba pale...

I cijeli grad paralizirale.

Izgledao je divno dok je padao, čak sam uživala u vožnji bijelom i pokuzaleđenom cestom gledajući kako velike bijele krpe padaju po našem bijelom autiću. I tu je romantici došao kraj jer me ujutro dočekalo ledeno doba i ekstatična Frida koja nije mogla dočekati da se izvalja u snijegu.


Izašla sam ispred kuće i skoro se ubila jedno 20 cm od ulaznih vrata, ispred vlastitog auta. Ulica je bila gotovo u potpunosti prekrivena ledom, a kroz ono malo prohodnog dijela sam ja šetala kao po jajima pokušavajući natjerati Fridu da mi ide uz nogu (kako da ne) i moleći sve živo da ne padnem koliko sam duga i široka. 
Trebalo mi je poprilično vremena dok sam se uspela uzbrdo do šume i tek kad sam došla do vrha i bacila pogled na ulicu ispod sebe, zapitala sam se kako da se vratim natrag. Da otkližem? 
Dok je Frida bezbrižno trčkarala okolo, papala snijeg i igrala se sa smrznutom travom, ja sam nastojala ne razmišljati kako bi izgledalo da se prospem po nizbrdici, sa lajnom u ruci i ničim što bi me zaustavilo u padu.


Naletio je susjed i totalno sam ga očajno pitala za savjet kuda da krenem jer sam imala dojam da ću tu ostati čitav dan, čekajući da probije sunce i otopi bijelo sranje. Osjećala sam se ko penzioner, spuštajući se centimetar po centimetar, držeći se za zid pa za neku ogradu sa željom da što prije uđem u stan.

Taman kad sam stigla na sigurno, popila malo čaja i predahnula, bilo je vrijeme za odlazak u montažu, dovršiti neke stvari. Ovaj put sam izašla van još spremnija, znajući što me čeka i...par trenutaka kasnije sam se našla pred jedno 15ak kompletno zaleđenih kamenih stepenica. Stajala sam na vrhu i tupo gledala u sav taj led. Romantika, my ass. U Dalmaciji je snijeg sve samo ne radost.


Zazvonio mi je mobitel i tatin veseli glas mi je poželio dobro jutro.
'Jeste li zatrpani?'
'Znaš šta, tata, stvarno nije vrijeme za razgovor, ovdje je pakao.'

Odjednom iza sebe začujem istog onog susjeda od maloprije kako viče:
 'Prođi kroz moje dvorište, skroz je očišćeno!'. Odsad mi se može parkirati pred ulazna vrata koliko god želi.


SHARE:

Tuesday, January 28, 2014

Monday, January 27, 2014

Movie nights

Zadnjih par dana manijakalno vrtim maraton Game of Thrones...zapravo sam se jedva odlijepila od tv-a kako bi napisala koliko-toliko pošten post. O filmovima, točnije, onima koji su mi izmamili osmijeh na lice tokom ovog mjeseca. Odlučila sam se za njih pet.
Kao što vodim popis knjiga koje čitam, istu stvar radim i s filmovima jer me to zabavlja, a i često mi se dogodi da neke super stvari zaboravim od tolike mase odgledanog / pročitanog da se na kraju godine često ne mogu sjetiti onog super filma / knjige s početka godine. Poznato?

BEFORE MIDNIGHT

Nikad neću zaboraviti kad sam prvi put naletjela na Before Sunrise / Before Sunset. Zaljubila sam se u tu priču, jednostavnost, glumu, romantiku, poetiku i sad, puno godina nakon, nisam mogla dočekati treći dio te predivne životne slagalice. Oduševila sam se, toliko je dobro napisan i odglumljen da sam hipnotizirano gledala film i upijala radnju. Jedan je od onih stvari koje su toliko prirodne i jednostavne na prvi pogled da pomisliš, čekaj sad ću i ja nešto takvo napisati...kako da ne.

QUAND J'ETAIS CHANTEUR
Još jedna stara ljubav na koju sam ponovno naletjela čekajući da mi se konvertira materijal u montaži i ne znajući kako da ubijem dva sata. Razmišljala sam da bi ga vjerojatno mogla pogledati svaki put kad se pojavi negdje na tv-u samo da dočekam onaj najjednostavniji kraj na svijetu. Gotovo bez ijedne riječi, a emocije pršte na sve strane. 

THE ENGLISH TEACHER

Prvo, volim Julianne Moore. I totalno mi je djelovala fora priča u kojoj imamo talentiranog mladog dramskog pisca koji propadne u New Yorku te se vraća u svoj mali grad. Naleti na svoju srednjoškolsku profesoricu koju pogađa njegova priča te mu odlučuje pomoći tako što ga nagovori da joj dopusti da u školi postave njegovu dramu. Naravno, stvar se dodatno zapetlja kad se oni spetljaju...

FOR LOVERS ONLY

E ovo je film kakvog sam ja oduvijek htjela napraviti. I da točno ovako izgleda. 
Dvoje ljudi i njihov odnos. Zvuči jednostavno i nekima možda dosadno, ali ovaj film je sve osim toga. Čista poezija. Moj definitivni favorit od svih ovdje navedenih, a i puno šire.

SILVER LININGS PLAYBOOK

Na početku mi je bio pomalo dosadnjikav, previše buke i premalo konkretne priče. A onda...urnebes. Ovaj film ima toliko odličnih trenutaka da ih je nemoguće nabrojati. Obožavam ga.


SHARE:

Saturday, January 25, 2014

Project 365: The World of Mattie & Mo

16

17

18

19

I dalje se osjećam grozno, ova prehlada me u par dana totalno dokrajčila i samo se vučem s kreveta na kauč. Zadnjih par dana nisam ni palila laptop jer nisam mogla gledati u monitor (barem je iPhone tu pa nisam bila kompletno odsječena od blogosfere) no danas sam pukla, naprosto sam morala složiti novi post jer mi moj dragi blog već fali. 
Prije nego me pokosila temperatura i uništila mi tjedan, imala sam par divnih dana vezanih za blog i Mattie&Mo, dobila sam veliki broj narudžbi za crteže u raznim formama, a tu su i jedne posebno mi drage tenisice koje samo čekaju da ih se iscrta. Nadam se da ću od sutra ponovno biti spremna za akciju, a vi mi uživajte u vikendu!


SHARE:

Friday, January 17, 2014

Friday


As 'Wrecking ball' was playing this afternoon I realised that I simply have to do it.
Happy end of the week everyone! :)


SHARE:

Friday, January 10, 2014

Solitude


' Ruin is a gift. Ruin is the road to transformation.'


SHARE:

Saturday, January 4, 2014

Project 365: the world of Mattie & Mo

01

02

03

This is seriously the most challenging 365 project I could've started, mostly because I'm not used to draw anything on a daily basis. Well, there's no time like present to make a habit out of it.
Hope you'll enjoy this ride! 


SHARE:

Friday, January 3, 2014

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig