Friday, February 28, 2014

The last two days of February

58

59

Prošle godine mi je veljača bila beskonačna, dug, hladan i dosadan mjesec kojeg se nikako rješiti. Ove godine to definitivno nije bio slučaj. Famozni prevrtljivi drugi mjesec je proletio kao da sam legla u krevet, sanjala par stvari i probudila se. Brzo, prebrzo.


SHARE:

The clothes I live in // 9

SHARE:

Thursday, February 27, 2014

Day 57


Kako su zadnji dani čista ludnica i sati prolaze ko ludi, zaboravila sam službeno objaviti dobitnicu giveaway-a. Čestitam Erblini i šaljem željene crteže kroz tjedan dana, dati ću sve od sebe da otputuju što brže! 

SHARE:

Wednesday, February 26, 2014

Dvije, tri o šparogama


Dobro, već je i više nego očito da nas je zima zaobišla i, iako svi govorimo kako to nije normalno i da je sve poludilo, meni to savršeno paše. Što ću se buniti protiv sunčanih dana zbog kojih odmah lakše ujutro izađem iz kreveta i mogu sjediti vani bez da sam zamotana u stotinu slojeva?! A da i ne spominjem koliko je šetnja sa Fridom lakša, zabavnija i dugotrajnija. 
A tu su još i šparoge.
Da, šparoge. 
Tenisice na noge, kapa na glavu, Fridina lajna u jednu ruku, njeni keksići u džep, mobitel u drugi i pravac u zelene krajeve.


Zašto i kako da mi je to postalo tako drago i zanimljivo je misterija koju nikad nisam riješila, no stvar je veoma jednostavna: mogla bi provesti čitavo jutro berući šparoge, samo da je vani toplo.
Ovdje su se pojavile ima jedno tjedan dana i ima ih skoro na svakom koraku, doslovno ti ne dopuštaju da prođeš kraj njih, pogotovo kad imaš na umu da, ako ih ti ostaviš, idući susjed koji prođe tim putem neće. A susjeda ima na bacanje.
E pa sad, zašto se malo ne zabaviti dok psić trčkara okolo i uživa? 

Najsmješnija mi je nekidan bila jedna susjeda koja mi je stala pričati kako je tražeći šparoge sa psom izgubila originalni ključ od auta. Kako sam ja primjetila, beru ih svi šetači pasa (i svi su jako pričljivi) i okolne bakice (glavna konkurencija, ne isplati se ni pokušati ih nadmašiti) koje viđam po šumi sa punim vrećama (valjda ih traže okolo satima) te svi oni koji imaju vremena za kratku šetnju u prirodi. Glavno sredstvo komunijacije među ljudima je famozna rečenica: ‘Ima li šta šparoga?’ i kimanje glavom u znak odobravanja, jer, svi rade istu stvar. Ja nisam tako temeljita, niti imam toliko vremena, ali se zabavim toliko da si nekim čudom ipak nabavim večeru za taj dan (i onda sam sretna ko malo prase). A Frida se fino istrči okolo, uživajući u prirodi. 


SHARE:

Day 56


Kao što bi rekao moj dragi Hugh Grant u jednom od najdražih mi filmova:
 'Love actually is all around.'


SHARE:

Tuesday, February 25, 2014

Baby beagle


Nekidan smo prolazeći rivom ugledali našeg malog beagle prijatelja a kojim se Frida prije par dana igrala na Šetnici (klik ovdje). Naravno da nismo mogli proći bez da mu se javimo kad je takoooo sladak, tko bi mu mogao odoliti? Mislim, pogledajte tu njuškicu :)


SHARE:

Sarah Winman: Kad je bog bio zec


Ponekad sasvim slučajno naletim na neku knjižicu koja me već nakon prve stranice potpuno osvoji. I onda je čitam, čitam, potpuno se udubim u njen svijet i uživam. Paralelno s njenim stranicama se prisjetim i pojedinih priča iz vlastitog života, anegdota, ljudi, putovanja i događaja. Ponekad su to stvari na koje sam gotovo sasvim bila zaboravila tokom godina što čitavo iskustvo čini još posebnijim.
Jedna od takvih priča je definitivno 'Kad je bog bio zec' kojoj bi najrađe dodala još dvjestotinjak stranica, samo da je još mogu čitati jer je tako divno, a jednostavno ispričana priča o životu, ljubavi, obitelji, odrastanju, sretnim trenucima i tragedijama u čijem središtu je priča o bratu i sestri.

'Misliš li da zec može biti Bog?' ležerno sam upitala.
'Nema apsolutno nikakvog razloga zašto zec ne bi bio Bog.'

Ili bigl, kad bi se mene pitalo.

SHARE:

Monday, February 24, 2014

The World of Mattie & Mo // 53,54,55

53

54

55

Prve stranice Moleskine-a su ispunjene i baš mi ga je lijepo gledati. Zamišljam kako će preslatko izgledati kad mu sve stranice budu iscrtane, kao mala knjižica.


SHARE:

Saturday, February 22, 2014

Moleskine drawing set


Oh Moleskine, I love you so much. Could this little drawing set be any prettier?
Thank you mom and dad, this is such a perfect present.


SHARE:

Friday, February 21, 2014

Day 52


P.S. Mattie & Mo giveaway još uvijek traje, prijavite se ako niste

SHARE:

The World of Mattie & Mo: Making of


Ne stignem uvijek (ili zaboravim) zabilježiti faze nastajanja nekog crteža, a te stvari su mi uvijek drage za vidjeti jer me podsjete na one početke s praznim papirom, na pokušaje ii pogreške i sreću kad je nešto finalizirano. 

I don't always have time (or I forget about it) to capture all those little phases of drawing a certain picture or a character. But I love seeing them because it reminds me of all those beginnings when you're facing a blank piece of paper, of trials and errors and that feeling of happiness when a picture is done.

SHARE:

Thursday, February 20, 2014

Day 51


Otkako znam za sebe, jedino što volim više od junk food-a su pande. Imam svoje dvije već 25 godina i prošle su sve sa mnom, a volim ih više od ičega i mislim da bi poludjela da im se nešto dogodi. Tako da je bilo savršeno logično da se ovom malenom društvancu pridruži i - panda. Odgađala sam, mozgala i skicirala kako će izgledati i danas je konačno došao taj dan. Svijet Mattie & Mo je bogatiji za još jedno malo stvorenje - Mandu.

P.S. giveaway je u tijeku, ako niste, prijavite se ovdje

SHARE:

Wednesday, February 19, 2014

Day 50


I evo nas, 50-i dan druženja sa Mattie & Mo. Jao brzo je prošlo. Osjećam se kao da mi je rođendan ili nešto vrijedno slavlja jer 50 crteža u 50 dana nije mala stvar i baš sam sretna i ponosna na sebe. Da budem iskrena, nisu svi dani bili dobri ni ispunjeni srećom i bezbrižnošću, ali obećala sam sebi da su Mattie & Mo jedno klupko veselja i pozitive i naprosto si nisam dopuštala da ih zatrujem ponekim negativnim emocijama.

Kad se sve to zbroji + blogerska konstantna predivna podrška od vaše strane, razmišljala sam da je možda stiglo vrijeme za Mattie & Mo giveaway. Dakle, birajte 3 crteža koja vam se najviše sviđaju i koja bi htjeli imati, a u komentarima mi navedite koji su to i možda baš doputuju na vašu adresu :) A ako budete imali volje i želje, možete mi reći i zašto ste baš njih izabrali, to uvijek volim čuti.

Neću postavljati neka naporna pravila jer me te stvari uvijek odbiju od sudjelovanja, jedino bi bilo lijepo da me pratite na Facebooku, a giveaway će biti otvoren do 25.02. nakon čega se bacam na crtanje i slanje. 


SHARE:

Tuesday, February 18, 2014

The world of Mattie & Mo // 47-49

47

48

49

Wow ne mogu vjerovati da sutra slijedi 50-i crtež, tako mi je brzo vrijeme proletjelo.

SHARE:

Monday, February 17, 2014

The World of Mattie & Mo // 43-46

43

44

45

46

Evo nas u bojiiii i s novim projektom (slika 44). Razmišljam i o postavljanju njihove izložbe pa si stalno slažem kombinacije i ideje po glavi, što me strašno veseli. Tako nekako prolaze zadnji dani i znate što? Baš su dobri :) Uživajte mi u početku tjedna.

SHARE:

Sunday, February 16, 2014

The clothes I live in // 7

Ray Ban sunglasses / Mango jacket, jeans & sweater / DKNY scarf / Stradivarius bag / Dr. Martens boots

Zadnji dani su naprosto lijepi i veseli. Osjećam se kao da živim u nekom Lily Allen pjesmuljku i to je tako savršeno. Dijelom sam uvjerena da je svo vrijeme utrošeno na dnevnu dozu Mattie & Mo zaslužno upravo za to jer kroz njih čak i najveću frustraciju izbacim van u preslatkom obliku. Plus crvene marte, čista sreća.

SHARE:

Saturday, February 15, 2014

Life according to Frida #7


Rijetko naletimo u šetnjama na još jednog bigla, a kamoli na bebu bigla. Ovo je bio happy day za Fridu i nas kad smo se u povratku sa Šetnice susreli sa ovom malom lopticom od tri mjeseca.


SHARE:

Friday, February 14, 2014

The World of Mattie & Mo // 41, 42

41

42

These two were a part of a custom made order for a wedding. Creating them was a fun process and I'm really happy with how they've turned out. Happy Valentine's day everyone! :)


SHARE:
© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig