Thursday, January 1, 2015

01.01.2015.


Prije nego krenem sa svojim brbljanjem, želim vam od srca zaželjeti sve najbolje u Novoj godini! Nadam se da ste se jučer super proveli, gdje god da bili i da ste ponoć dočekali okruženi onima koje najviše volite. Evo jedna velika zdravica za vas i sretna nam bila 2015-a!

Jutros sam se probudila standardno rano i nastavila spavati. Pa sam se opet probudila i opet nastavila spavati. Pa sam se igrala s Fridom koja se uporno nije htjela probuditi (jadni pas je izmoren od stresa oko petardi i vatrometa) i koja još uvijek spava. Dan mi je počeo, što da kažem, iza podne i totalno sam sretna zbog toga. Odlučili smo ljenčariti, ništa se neće dogoditi ako jedan dan ostanemo penzionerski u stanu, što mi je inače nezamislivo. 
To mi je jedna od glavnih odluka za ovu godinu - uspori. Ponekad je sasvim u redu naprosto ostati u pidžami, pogotovo kad imate novu fluffy na šapice iz koje danas doslovno ne namjeravam izaći, odmoriti, raditi sve one opuštajuće sitnice ili naprosto gledati TV. Ništa zbog toga neće propasti. Zadnjih godina sam navikla stalno trčati za nečim, uglavnom potencijalnim fotografijama. Nije bilo dana kad nisam lutala okolo po gradovima, vrebajući one super situacije, isprobavajući ideje i za tim ne žalim, nikad to neću prestati raditi, ali sam odlučila da si tu i tamo mogu dati dan totalne pauze. Dan za razmišljanje jer, kad si konstantno u nekom jurcanju, nikad ne stigneš na miru promisliti o nečemu. Tako da...danas mirujem, ljenčarim zamotana u dekicu i pidžamu na šapice. Ne zanima me što je temperatura narasla i što je vani divno sunce, bit će ga i sutra. I prekosutra. I ima vremena za sve.
I druga stvar, ajmo reći odluka, koje ću se držati u ovoj godini, a koju sam već ionako počela prakticirati sredinom 2014-e glasi: ne razmišljati previše, ne ulaziti u one preduboke analize koje na kraju odvedu u ništa. Želim li nešto napraviti? Želim. Ok, onda ću to i probati napraviti. Ako ne ide, probati ću nešto drugo. Bitno je samo da se radi, da se idejama daje šansa, da stvari ne ostaju na papiru već da ih se pokuša izrealizirati i na kraju krajeva, da se uživa u životu. Pogotovo jer nam vrijeme ionako prebrzo prolazi.

Evo došla mi je Frida i šapicom mi gura ruku da je češkam što znači je ovaj prvi novogodišnji post gotov. A ionako sam rekla sve što sam htjela. Za danas :) Uživajte mi gdje god bili i što god radili i još jednom, sretna vam Nova godina!

SHARE:

6 comments

 1. Matea želim ti od srca sretnu u uspješnu Novu godinu! Da ostvariš sve lijepo što zamisliš! ♥ Šaljem ti puno toplih zagrljaja iz Sarajeva sa -17 stepeni! :D

  ReplyDelete
 2. Zelim ti sve najlepse u ovoj novoj godini.. :*

  ReplyDelete
 3. Ovo s pretjeranim razmišljanje i analiziranjem je totalno primjenjivo na mene... imaš potpuno pravo i definitivno ću i sama dati sve od sebe da isto ostvarim! Oćeš- nećeš, napravi ili ne i dosta... :)
  Od srca ti želim sve najbolje u novoj 2015. i da ti se ostvare sve velike, ali i one male, slatke, skrivene želje! Pusa

  ReplyDelete
 4. lijepo si to rekla:) ja sam definitivno tip koji previše razmišlja, tako da bi i ja trebala primjeniti ove savjete:) Sve najbolje!

  ReplyDelete
 5. treba i odmorit malo da kreativa jos bolje potece kasnije :)

  ReplyDelete
 6. Kakva divna poruka, a i izbor fotografije je sjajan xD
  Ja sam imala običaj da pravim predugačke liste, umesto da zacrtam 3-4 stvari i držim ih se.

  ReplyDelete

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig