Wednesday, February 18, 2015

365 polaroids: week 1

I evo nas...nova godina je tu zajedno sa novim 365 projektom. Dosad sam ga radila dva puta: prvi put prije par godina sa fotografijama dok sam još otkrivala sav taj svijet i naučio me samodisciplini, a drugi put prošle godine sa ilustracijama, tj. sa Mattie & Mo kojih se vjerujem dobro sjećate i njega nažalost nisam dovršila jer sam negdje na pola puta upala u tako puno posla da naprosto više nisam stizala ništa i zbog toga mi je jako žao. 
Ova put sam se odlučila na polaroide kojima želim kroz 365 dana zabilježiti one sitne trenutke svakodnevice koje svi često uzimamo zdravo za gotovo, a zapravo su to oni mali trenuci sreće i veselja koji kroje ljepotu svačijeg života. Pa krenimo sa prvim tjednom...


Nisam pretjerano razmišljala o danu kad ću započeti ovaj projekt, ali sam znala da ne želim čekati prvi u mjesecu jer to ionako na kraju svega ništa ne znači. Počela sam točno u onom trenutku kad sam osjetila da to moram napraviti, a to je bio trenutak kad mi je Mario napravio ovaj najsavršeniji cheeseburger ikad. 


Idući dan smo još uvijek bili pod dojmom cheeseburgera od dana prije da smo odlučili i ovaj provesti šopajući se i ljenčareći, razmatrajući potencijalno preseljenje u Zagreb koje će ipak malo pričekati.


Inače nisam osoba koja voli odrađivati stvari, ali jedan ispit je imao takve zadatke da naprosto drugog načina nije bilo. Znate kad je nešto neinspirativno i monotono? E pa takav je bio veliki dio jednog mog većeg ispita. Kako bi barem netko profitirao od serije fotografija koje ne trebaju nikome, Mario i ja smo poveli Fridu u ogromnu šetnju pa je barem ona uživala. Mi smo se, s druge strane, smrzli.


Ono kad smo Frida i ja jednako umorne i lijene, samo je ona puno ugodniji prizor za fotkanje u tom trenutku.


Smrzavanje po gradu i završno fotkanje za glavni ispit, prvi dio.


Smrzavanje po gradu i završno fotkanje za glavni ispit, drugi dio.


Dio isprintanih fotki koje sam nosila na ispit (sve zajedno ih je bilo 40) i onaj lijepi trenutak kad sve te fotke primiš u ruke. Neke su mi toliko prirasle srcu da sam ih jučer odmah nakon ispita polijepila po zidu.

SHARE:

6 comments

 1. Pratim projekt na Instagramu i jako ga <3! Opet, baš je fora vidjeti ovaj mali pregled... sve na jednom mjestu! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti!! :) <3
   Budem ih ovako postala na blogu pod tjednim prikazima, i ja ih volim vidjeti ovako zajedno :)

   Delete
 2. Kako lijepo izgledaju printevi svih fotki! Da mi je samo vidjeti to blago uzivo!
  Btw, super da radis ovaj projekt i nije uopce bitno da li ces ga dovrsiti ili ne, dok god si kreativna
  i dok god si sretna s polaroidima, samo naprijed i ne zaboravi ih "share-ati" s nama. :D
  Btw, Mattie & Mo je bio jedan prekrasan projekt i stvarno sam ti jako zahvalna na poklonjenoj
  ilustraciji, jos uvijek je na mom radnom stolu i gledam ju svaki dan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ajme hvala ti za Mattie & Mo, tako mi je drago da su ti blizu, meni baš fale u životu, uživala sam crtajući ih svakodnevno :)
   I hvala ti za ovaj projekt, ovo je prvi put da se ne opterećujem brojkama dana i mjeseca, naprosto nosim polaroid svugdje sa sobom i kad osjetim da je to taj trenutak koji na neki način za mene obilježava dotični dan, uslikam fotku. Ali divno je gledati kako se malena hrpica gomila, baš uživam u ovoj avanturi :)

   Delete
 3. znala sam da će ovi polarodi biti odlični i jedva sam čekala prvu seriju:) stvarno su svi posebni, a i Fridica je uvijek zvijezda:)
  Mattie i Mo su mi bili strašno dragi i vjerujem da će se ponovo pojaviti kada za to dođe vrijeme.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Baš ti hvala, jako mi je drago da ti se sviđaju :)
   I meni M&M dosta fale, nadam se da si u pravu i da ću ih u nekom trenutku ponovno vratiti, kad bude malo više vremena :)

   Delete

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig