Friday, February 20, 2015

Filmske večeri: The Rewrite (2014)


Totalni sam sucker na filmove Hugh Granta (tko nije?) pa sam tako, naletjevši na trailer ove romantične komedije, odlučila da ću je iskoristiti kao savršen odmor i opuštanje od ispita i izvidjeti što nam je to novog pripremio famozni Hugh kojeg baš dugo već nisam nigdje gledala i počeo mi je faliti u tom romantičnom formatu (zadnji je bio Music & Lyrics koji me toliko osvojio da sam ga gledala više puta, ali dobro, gotovo sve njegove hitove sam odgledala milion puta pa to ništa nije čudno). Odmah ću vam reći, ovo nije ni do koljena Love Actually ili Notting Hill-u, ali čitava postava je toliko simpatična i šarmantna da ćete se u više navrata slatko nasmijati.


Priča je veoma jednostavna - Keith Michaels (Hugh Grant) je propali hollywoodski scenarist koji je prije deset godina dobio Oscara no od onda mu sve ide silaznom putanjom. Nove priče mu odbijaju na sve strane i naposljetku iz očaja prihvaća posao profesora na faksu bogu iza nogu iako čvrsto vjeruje da se ništa korisnog ne može naučiti na predavanju da te oni koji predaju zapravo nemaju talent za raditi ono o čemu pričaju. Međutim, tamo upoznaje i simpatičnu Holly (Marisa Tomei), samohranu majku, koja se prijavi za njegov predmet i otada samo navijamo za njih dvoje.


Da se priča tu ne bi zaustavila, film nam nudi široku lepezu smiješnih likova (ne mislim da ćete pasti na pod od smijeha, ali podižu atmosferu svako malo) pa je tako tu profesor Shakespearovih drama sa svojim zlatnim retriverom, najstroža profesorica na faksu koja je opsjednuta sa Jane Austen, dekan koji se rasplače za pola minute ako počne pričati o svojoj obitelji (iz ljubavi) i općenito simpatičan razred kojem Grant predaje.


Kad sam vidjela trailer filma, prvo me podsjetio na Bad Teacher sa Cameron Diaz (to mi je bio totalni guilty pleasure) i u dijelovima na Larry Crowne-a sa Tom Hanskom i Juliom Roberts (koji je po mom mišljenju stoput bolji film od ova dva, naprosto ga obožavam) no usprkos jednostavnoj i predvidljivoj radnji, dobro sam se zabavila i baš sam ostala nekako dobro raspoložena nakon što je završio, a to je ionako najvažnije, jel da?


SHARE:

10 comments

 1. uff ja ne volim njega, nzm nekako mi antipatičan, ali volim love actually i notting hill :) a juliu roberts obožavam i nekako nmgu vjerovati da sam propustila ovaj film larry crowne s njom, tako da ću to pogledati sada :) obožavam kad netko piše preporuke, samo daj i dalje! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. joj moraš pogledati larry crownea, tako je feelgood film i njih dvoje su preslatki zajedno :))
   bude još filmova ovdje ubuduće, hvala ti :)

   Delete
 2. meni je Hugh famozan...a čak je i mom mužu simpatičan tako da bi mogli ovo skupa odgledati. Love Actually, Nothing Hill, Music & Lyrics...svi su mi se ti filmovi jako svidjeli, a inače nisam neki ljubitelj romantičnih filmova...tako da mora da je do njega:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha onda je definitivno do tog njegovog šarma :))

   Delete
  2. ako sve prođe po planu, večeras gledam baš ovaj:)!

   Delete
 3. Taman nemam ni jedan film da gledam ovaj vikend.. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nadam se da ćeš se zabaviti :)

   Delete
 4. stavljam ga na listu za gledanje iako nisam bas ni sto posto sigurna da ga nisam vec pogledala XD iako vecina tih romcomova zvuci isto na papiru :D

  ReplyDelete
 5. Ja sam sucker za romantične komedije i kada sam u šugavom raspoloženju, ništa mi ne paše više od dekice, kauča, čokolade i takvog filma! Definitivno ću si zapisati pa kada stignem :)
  Ja ga volim (Hugha), a Zapravo ljubav mi je definitivno jedan od all times favorita i mislim da takvu romantičnu komediju (iako meni neke priče vuku i na dramu utom filmu) neće snimiti više nikada... obožavam ga!

  ReplyDelete
 6. Nisam gledala, ne znam kako mi je promakao (verovatno zato što je relativno nov). Volim povremeno da pogledam ovakve filmove, slažem se da nisu neki kvalitet ali baš lepo odmore i opuste.

  ReplyDelete

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig