Saturday, March 14, 2015

Doma nakon 5 mjeseci // Home is...


Zadnjih par dana razmišljam o konceptu doma. Po čemu znam da sam doma, koji osjećaji to odaju i gdje sam zapravo doma? Po prvi put nakon dugo vremena sam se veselila odlasku u Šibenik, prvenstveno jer me ulovila jaka nostalgija za prijateljima i obitelji, dosad tako netipična za mene.

A onda su se tu stvorile još neke stvari:
* Kada, umjesto tuš kabine. Ne mogu vam opisati svoju sreću u trenutku ulaska u dobro poznatu kupaonu gdje me dočekala moja draga kada i sve moguće kupke koje mi nenormalno fale u Rijeci. Mislim da ću narednih par dana provesti upravo tu.
* Ogromni, udobni kutni kauč po kojem se valjam s Fridom umjesto šugavog kožnog kauča ružne boje i na kojem je vječno hladno pa uvijek ispod sebe moram staviti dekicu. Općenito mrzim kožni namještaj.
* Istina je u ovome za wi-fi. Ne moram se misliti da mi je u jednom dijelu stana slab signal, već se spojim još u autu pred kućom.
* Kad već spominjem auto, ovo je jedino mjesto gdje možemo do besvijesti trubiti i psovati nekome jer ti se parkirao ispred vrata. Logika stvari je da ako dovoljno dugo trubiš, vlasnik auta će se odnekud pojaviti. Works every time.
* Najobičnija moguća peciva u pekari Dan&Noć. Čista sreća.
* Pogled s prozora na čitavi kanal naspram pogleda u drugu zgradu.
* Moja srednjoškolska soba, najdraže mjesto na svijetu. Iako je trenutačno prepuna stvari od mojih roditelja i više nalikuje na skladište nego sobu, došlo mi je da zagrlim svaki zid kad sam ušla unutra. 
* Zapravo, moja kuća. Naša, obiteljska kuća. Sa svakim svojim kaotičnim i neurednim kutkom, sa svim fotografijama i knjigama, sa svom silom naše odjeće, cvijeća, šalica, fotelja...ovo je stan pun karaktera i sad, dok sjedim na kauču u pidžami, iskreno bi voljela da u njemu mogu boraviti svaki dan. Da ga točno ovakvog, sa ovakvom pozicijom i ovakvim svijetlom mogu prenijeti u Rijeku.

SHARE:

9 comments

 1. Potpuno te razumijem! Guštaj u svom Šibeniku :)

  ReplyDelete
 2. Presladak post... Bas mi je drago da si dosla doma i da ti je lijepo.
  Sad je i meni poceo nedostajati Sibenik a nikad dalje nisam bila... :P
  Wifi, anti kozni kauc, trubljenje/ psovanje i peciva iz najdraze pekare.... Oh yes, totalno znam o cemu pricas. :)
  Uzivaj!

  ReplyDelete
 3. Vidjela sam sliku koja te dočeka kad se probudiš, čarobno :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Stvarno je čarobno i uvijek mi fali kad negdje odem :)

   Delete
 4. evo me doma, bolje volje sam odma:)

  ReplyDelete
 5. meni je to doma preizmjesan pojam imam toliko doma da vise ne znam sto i kako pa mi je sve doma XD

  ReplyDelete

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig