Saturday, August 1, 2015

Dear August!


(hrv)
Tko bi rekao da je već kolovoz, jel da?
Volim početak svakog novog mjeseca, pa čak i tjedna jer mi se, baš kao i kod famoznog početka nove godine uvijek sviđa taj nekakav čisti list koji samo čeka da ga se ispiše. A s obzirom da sam osoba od bezbroj različitih to-do lista, ideja i planova koji se samo množe na papiru i u planerima, uvijek budem nekako uzbuđena oko prvog dana nečeg novog, pa tako je u ovom slučaju to kolovoz (od silnog uzbuđenja sam nakon ručka tako fino zaspala na sat vremena, ali pripišimo to ćudljivom vremenu).
Maloprije sam čitala ovakav uvodni post od prošlog mjeseca (koga zanima, evo link) i uspoređivala da li sam što od navedenih stvari napravila i u kakvom smjeru mi se ljeto odvija.
Pa idemo redom:
* od putovanja po Istri se još nije dogodilo ništa jer sam zakrcana poslom, tj. čim dovršim postprodukciju filma koji je u finalnoj fazi, onda mogu početi razmišljati o lutanju okolo
* odvojila sam više vremena za čitanje i pisanje i to me jako veseli
* u Šibenik idem ubrzo tako da ću onda vidjeti čitavu obitelj i prijatelje s kojima se već par mjeseci nisam imala priliku vidjeti
* a odlazak doma (iako je taj pojam doma kod mene komplicirana stvar jer se ja svugdje osjećam kao doma ako mi je dobro) znači i neke nove fotke i ideje koje mi se kuhaju u glavi zadnjih tjedana.
* u međuvremenu sam se ubijala u sladoledima više puta dnevno i baš ću si sad uzeti još jedan čim dovršim ovaj post

A što se još događalo?
* zabunom sam se prefarbala u crveno i nakon prvotnog kukanja i žaljenja sam se navikla na novi izgled i sad mislim da ću se zadržati na ovoj nijansi još neko vrijeme
* navukla sam se na seriju Arrow i najrađe bi stalno sjedila pred tv-om
* ponovno sam, kao i na samome početku, počela pisati blog na hrvatskom i engleskom i drago mi je da sam se na to odlučila
* kolovoz je također jako značajan za Smile, Snap, Sparkle...a zašto? Pa slavimo treći rođendan i još ne mogu vjerovati da se toliko dugo družimo iako bi voljela da sam ga počela pisati još ranije, ali bolje ikad nego nikad :) Još nemam pojma kako ćemo proslaviti taj veliki dan (koji je btw za točno tjedan dana), ali imam tjedan dana da smislim nešto posebno.
Eto, u tom predrođendanskom tonu ću vas pozdraviti za danas, želim vam lijep početak mjeseca i zabavan vikend i čitamo se ponovno sutra!


(eng)
It's hard to believe it's August already, right?
Personally I love the beginning of the each month, as much as I love every new Monday and of course, the start of the new year with it's blank paper that's just waiting to be filled with words. Considering I'm a person who does many to-do lists and writes a lot of ideas and plans on the paper and in various planers, the start of something new always makes me so excited, and in this case we're talking about August.

Before writing this post I read the one from the July (here's the link if you're interested) and compared it with the whole month and the things that have happened during it. So let's go:
* I still didn't get the chance to go and travel around Istria because I'm simply too busy with finalizing a movie which is currently in a postproduction
* I managed to read more and write more which made me really happy
* soon I'll be going to Šibenik so I'll have a chance to see my family and friends, finally
* I've been killing myself with ice-cream on a daily basis and it feels so good

And what else has been going on?
* by mistake I dyed my hair bright red and after feeling completely miserable in the begging, now I'm loving it and will probably stick to it for quite some time
* I've discovered the tv-show Arrow and now I'm hooked and can't stop watching it
* also, I decided to start writing my blog both in croatian and english and I'm happy I finally made that decision
* August is a very important month for Smile, Snap, Sparkle because...we're turning three years old! So it's a birthday month and I have only few days left to plan something special for the occasion. Yaaay, it's a celebration!

SHARE:

7 comments

 1. i ja obično volim početke novog mjeseca...i pišem stalno neke liste,a nekad iz toga i dobijem dosta dobrih ideja i mislim da nam sve to pomaže da se bolje organiziramo.

  ReplyDelete
  Replies
  1. U potpunosti se slažem s tobom po pitanju pisanja lista :)

   Delete
 2. Čeka te odličan (..slavljenički...) mjesec...a ja se veselim svim tim novim idejama koje ti se kuhaju u glavi. :) Neka ti i temperature idu u prilog. ;) I apsolutno podržavam zadržavanje na ovoj nijansi, palac gore za to.

  elaswows.weebly.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeeej, hvala ti! :)
   Ajme i ja se nadam da će temperature ostati na nekom normalnom nivou inače...ne bu dobro :D

   Delete
 3. Now you've caught my attention with Arrow - everyone has been raving, but I have yet to see a single episode. I must check it out on Netflix!

  xx

  ReplyDelete
 4. Arrow... hahaha! Mi smo fanatici! Jedva cekamo jesen i 4. sezonu :)
  Kako vrijeme leti... veselimo se rockasu i novim avanturama na SSS-u :****

  ReplyDelete
 5. I ja isto volim svaki novi početak pa makar to bio i omraženi ponedeljak :) Arrow je serija koju sam u dahu pogledala zimus i ne mogu da dočekam nastavak :) Nadam se da će ti ovaj mesec biti još lepši nego prethodni :)

  ReplyDelete

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig