Monday, November 16, 2015

Dok se eksportira finalna verzija...


U subotu sam kukala kako ne znam što ću sa sobom jer mi je dan u potpunosti slobodan i onda je stigla nedjelja i pomrsila mi sve planove, a u istom tonu se nastavlja i današnji dan.
Konačno, nakon skoro pola godine rada, došao je onaj trenutak kad sav izmontirani materijal treba ispucati van i prikačiti mu onaj fini epitet - final.
Ne grubi rez, ni prva verzija, ni predfinal, ni za kolor korekciju...ne, final.

I to je procedura koja ti romantično oduzme čitav dan dok imaš dojam da samo stojiš i čekaš, a u slučaju da ti po putu nešto zašteka (kao meni noćas, jer se to gotovo uvijek dogodi, čisto da ne možeš biti sto posto miran) onda ode i dobar dio noći.
Tako sam noćas u 4 sata u pidžami sjedila za monitorom, jedva gledala u njega i provjeravala da li je sve kako treba biti prije nego sam ga stavila slati kako bi ga druga strana dobila odmah ujutro.
I onda, kako to uvijek biva, treba napraviti jednu korekciju.
U trajanju od 45 sekundi, ali čitav dan posla. I onaj final od dana ranije bacaš u smeće, praviš se kao da ga nikad nije ni bilo i radiš novi final. Sad, jednom zauvijek.

Dok čitava ta procedura traje, kompjutor je naravno neupotrebljiv, ali nema veze, zato je tu laptop. Ali dug je dan...i kako onda iskoristiti svo to naizgled slobodno vrijeme?

* konačno sam ofarbala kosu što zadnjih dva tjedna nikako nisam stizala
* čula sam se s obitelji i frendovima
* pojela pizzu
* pogledala dvije epizode trenutačno mi jedne od omiljenih serija Madam Secretary
* dvaput izvela Fridu u šetnju
* pronjuškala malo po novim postovima
* napravila album 'Toys in cars' na fejs profilu Plišanaca
* također sam dodala i hrvatsku verziju imena, a ujedno i naziva buduće dokumentarne serije, na taj isti fejs profil
* razglabala malo sa kolegama o ekipi koja će snimati seriju
* istuširala se na najsporiji mogući način
* odspavala pola sata
* skuhala brdo čaja i pojela skoro pa kutiju Batonsa
* složila čistu robu
* stavila puniti baterije od fotoaparata
* sastavila dio to-do liste stvari koji me čekaju ovaj tjedan
* skinula crni lak s noktiju i odustala od lakiranja u neku drugu nijansu
* čitala knjigu od Garance Dore 

A sad u to ime idem skuhati čaj (prvi danas), izvući ono malo Batonsa što je ostalo i baciti se na gledanje prve epizode druge sezone mog omiljenog tv guilty pleasurea - The Royals. A sa strane kompjutor radi, radi, radi.
Kakav je vaš početak tjedna?

SHARE:

9 comments

 1. Sve zvuci odlicno!!! Batonsi i caj... Arme ne mogu vjerovati da si to napisala, to je meni nesto kao religija od kad znam za sebe! :D
  Garance Dore knjiga je zakon, pizza je uvijek "good idea" i super sto si me sad "podsjetila" da i ja moram napuniti bateriju od kamere, sutra radim s njom i nisam ju jos napunila. :O

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha ma nema do Batonsa, najbolji na svijetu :D

   Delete
  2. A Jadro napolitanke?! :D

   Delete
 2. puno si ti toga uspjela napraviti, svaka ti čast....meni je nedjelja bila radna, pa me je to malo izbacilo iz ravnoteže, kao i još neke stvari, ali zato me lijepe šetnje (od kojih ne odustajem) divno opuste...sigurno je i tebi tako kada prohodaš s Fridom, malo svježeg zraka nam uvijek dobro dođe i onda mi je sve lakše:) pa kad se zalomi i neka divna knjiga...e to je onda divota:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti :)
   Ma odmah je lakše kad se malo izađe na zrak samo je ovdje zadnjih dana takva vlaga u zraku da su mi sve šetnje izgubile smisao, nažalost. Ali neću se buniti, dovoljno smo sunca i topline dobili ovu jesen :)

   Delete
  2. istina, možda je čak i previše sunce bilo pa su se viroze namnožile, ali preživjeti ćemo i to:)...ja se protiv sunca ne mogu buniti, ma makar i globalno zatopljenje bilo u pitanju.

   Delete
 3. Svaka ti čast, ja u to nedoba nisam znala gdje mi je guzca, a gdje glava. Ali sigurna sam, kad se nešto voli onda i to nekako pregrmiš i raduješ se onom što te čeka :) Nadam se da je na kraju sve dobro ispalo :) Kako nam je Fridica, oporavila se? <3
  Moji dani su više-manje isti u zadnje vrijeme, posao-između šetnja po 4,5 puta dnevno-kućanskiposlovi-kavaičokolada-spavanje i već mi lagano ide na nerve to što sam sama još sigurno do kraja mjeseca, a možda i duže, bilo bi lakše da imam više slobodnog vremena za posvetiti se nekoj dobroj knjizi ili filmu, ili više blogu što bih željela, ali čim sjednem tamo oko 21-22h, gotova sam i ne znam kako se zovem. Ali proći će i to :))

  ReplyDelete
 4. Moraću da potražim tu seriju :-)
  Mogu misliti kako ti je, ja sam od skoro počela da snimam klipove za YT i tako se iznerviram kad treba da uredim snimke, pitam se što mi je to kog vraga trebalo, da se pored svih obaveza mlatim još i s tim...
  Svašta si nešto uspela da uradiš, mene farbanje i skidanje laka čeka večeras.

  ReplyDelete
 5. pa bome ovo zvuci produktivno :)

  ReplyDelete

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig