Saturday, September 19, 2015

On Repeat: LANA DEL REY - HONEYMOON


Šalica vrelog čaja na stolu, prevelika lagana majica kratkih rukava koja funkcionira i kao haljinica (ali samo u stanu), zgužvano lice i neuredno svezana kosa jer sam se taman izvukla iz kreveta nakon kratkog skoka do Zagreba. I kao šlag na kraju odličnog dana - novi album Lane Del Rey, Honeymoon. Palim istoimenu pjesmu i avantura počinje.
SHARE:

Wednesday, September 16, 2015

99 Days 'till Christmas

Da, znam, vani je još uvijek 30 stupnjeva i svi prozori u stanu su stalno otvoreni.
Ali, priroda malo pomalo mijenja svoje boje, dani su puno kraći, more mi više nije za kupanje, a navečer mi ipak treba dekica. Jučer čitam nešto po netu i odjednom me zabljesne - još sto dana do Božića!
Molim, kud prije, zar već...tih par mjeseci će proletjeti nevjerojatnom brzinom i ove godine ne želim da me to najljepše razdoblje u godini tek tako zatekne nespremnu. Dogodilo se jednom i nikad više. Ne, čim idući put budemo išli u Šibenik, sa sobom donosimo našu jelku i nešto od obiteljskih ukrasa koje ću maznuti da me podsjeća na mamu, tatu, seku, babu i didu koji nisu sa mnom u Rijeci (a brdo novih ću kupiti ddd). Smiješno je kad se sjetim, ali naša prva zajednička investicija što se tiče nečeg stalnog i vezanog za životni prostor je upravo bila jelka i to prije dvije godine.

Božić, 2013. Šibenik
SHARE:

Sunday, September 6, 2015

CRTICA O LJETU


‘…a little voice inside my head said 
don’t look back, you can  never look back…’
SHARE:

Friday, September 4, 2015

Five Items I Loved Today // Pet Stvari Koje Su Mi Se Danas Svidjele

Jučer sam prošetala po gradu da malo vidim što se sve nudi po dućanima i totalno razočarana sam se vratila doma (nažalost je to priča koja se već mjesecima ponavlja, šmrc). Apsolutno mi se ništa nigdje nije svidjelo, a tom dojmu definitivno nije pomogla ni sveprisutna vibra 70-ih koje ja ne volim. Ozbiljno, trapez hlače su mi totalno odbojne, a svugdje su što vjerojatno znači da ni ovu sezonu nema traperica za mene. Jeeej. Jer one koje ja želim iz Manga očito kod nas ne postoje (šmrc na kvadrat), a hlače su jedini odjevni predmet kojeg nikako ne mogu kupiti online jer nikad ne mogu biti sto posto sigurna u veličinu (firstworldproblems).
Srećom, online shopping nikada ne razočara pa sam se bacila malo na gledanje što se sve nudi. Ovo je prvi dio dnevne doze stvari koje bi veoma rado uklopila u svoj ormar pa krenimo.

SHARE:

Wednesday, September 2, 2015

That Time I Went Hiking In My Converse // UČKA


(hrv)
Otkako sam došla u Rijeku, vikala sam: 'Idemo na Učku! Idemo na Učku!' prvenstveno jer me zanimao pogled, a potom jer uvijek volim otkriti sve živo vezano uz neki novi prostor. Neki moji bi još dodali i 'sve samo da ti guzica vidi puta' što također nije daleko od istine. 
S druge strane, park prirode je idealno mjesto za dugu šetnju s Fridom, a s obzirom da se sve skupa radilo negdje o 14 km, mislim da sa sigurnošću mogu reći da je mojoj voljenoj Fridi ovo bila najduža šetnja u životu, a ja sam jedno desetak puta (ako ne i više) gunđala da odustajem i da se vraćam u podnožje, do auta. Što reći, uz motivacijske izjave biciklista i slučajnih prolaznika sam se nekako i ja dovukla do vrha, pa nisam mogla dopustiti Fridi da me pobijedi tek tako jednostavno. 


(eng)
Ever since I arrived in Rijeka, I kept saying: 'We have to go to Učka! We have to go to Učka!' mostly because I was interested in a view and then because every time I go somewhere new, I'm all about discovering what's there to see and do.
Also, nature park is perfect for a long walk with Frida, and considering the whole adveture was about 14 km long I think it's safe to say this was Frida's the longest walk ever. During the climb I wanted to give up too many times and just go back to our car but every random person we met on the road was full of inpirational words that I simply couldn't be the only one to surrender so easily. So we climbed and climbed.

SHARE:

Tuesday, September 1, 2015

Dear September


Imam dojam kao da svaki mjesec započinjem riječima: ‘Ajme ne mogu vjerovati da je već…’ pa ću naprosto prestati. Da, vrijeme leti ko’ ludo, pogotovo što sam starija i koliko god se trudila, nema šanse da ga barem malo zaustavim i umirim. 
SHARE:
© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig