Wednesday, April 20, 2016

365 Days of Analogue - Week 1


*drumroll*
And here we go! Lights, camera, action!
A few days ago I had my first roll of 365 Days of Analogue project scanned and, as always when working with film, the excitement to see the photos developed has been beyond describeable. Once again I realized how time flies by incredibly fast because today already marks the day 24 of the project and yet I feel like it was only yesterday that I decided to start this journey once again. Once more with a feeling. How crazy is that?


I'm currenly shooting with my beloved Nikon F3 and first 20 days were shot on the amazing x super vibrant Kodak Ektar 100 which is one of my favourite films. So far only one day hasn't been shot in that way and that was my birthday which was documented with a bunch of Instax films and I'm so happy that I made that decision because that day was really special and so much fun. 
So far I must say that 365 Days of Analogue is slowly turning out to be the coolest and most relaxed project of this kind and I sincerely hope that things will stay that way for the next eleven (11!) months! And once again, I'm really happy to be able to share every single detail of this adventure will all of you.


SHARE:

14 comments

 1. baš mi je drago što uživaš u projektu...meni se ova fotografije strašno sviđaju, baš ti nekako leži analogna fotografija. Kada se u nečemu gušta, onda se to i vidi:). Rijeka na tvojim fotografijama uvijek prekrasno izgleda ( nije da nije lijep grad, ali ti nekako izvučeš maksimum iz njega).

  Ova predzadnja fotografije Fride je preslatka!!!!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Baš ti hvala na ovim riječima! :) Mislim da nikad dosad nisam ovoliko uživala u projektu 365, čak ni zadnji put s polaroidima, ovaj mi je naprosto savršeno legao i samo nek se u tom pozitivnom tonu sve fino i nastavi :) Ajme meni ti je Rijeka bila ful ružna tek kad sam se tu doselila, ali onda sam pomalo počela otkrivati hrpu savršenih mjesta, prirode i arhitekture, a sve zajedno sa nekim generalno vedrim i drugačijim duhom grada se valjda onda prenijelo na sve ove fotke. Od svih gradova dosad, ovdje se najviše osjećam kao doma :)

   Delete
  2. baš zanimljivo što se na kraju najviše osjećaš kao doma...Ima Rijeka nekih svojih prednosti, pogotovo što se tiče samoga položaja, jako je blizu Zagrebu, a opet je tu more. Ja je nisam toliko detaljno istražila jer nisam tu dugo živjela, ali znam da mi se jako svidjela čim sam je malo bolje upoznala.

   Delete
  3. Istina, po pitanju položaja, Rijeka je na savršenom mjestu! A onda je tu i more, što mi također jako puno znači, pogotovo zadnjih par godina :)

   Delete
 2. Ivana je najbolju stvar rekla...u svakoj fotografiji se vidi da uživaš i rezultati i ne mogu ispasti drugačiji. <3 A stvarno je svaka priča za sebe i za nas koji gledamo "sa strane"...ova s Fridom je sjajna, a da se mogu odmah sad smjestiti u jednu od njih bila bi to ova posljednja. *-*
  Ne mogu dočekati nove postove o ovom projektu. :*

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, stvarno uživam ko malo prase u ovom najnovijem 365 izdanju, neću lagati haha :) Samo nek se tako i nastavi, a fino dođi u posjet mi u Rijeku i idemo odmarati na plažu s ove zadnje fotke :*

   Delete
 3. These photographs should be in a magazine - so exquisite!

  xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aww thanks for the kind words, dear! :)

   Delete
 4. Što kaže Ivana, stvarno ti leži analogna fotografija, a ja jako uživam u svakoj. Imaš neki svoj lični pečat koji je prisutan u svakoj verziji, a to je ono što te odvaja od drugih. Drago mi je da je počelo i jedva čekam da vidim nastavak :) <3

  ReplyDelete
 5. Ja mislim da je puno teže biti dobar fotograf s "primitivnijom" (nemoj me ubiti na izrazu ali ne znam kako bi se drugačije izrazila :)) aparaturom nego ovim danas aparatima koji čuda čine i sami tako da... MATEA, BRAVO! Stvarno si majstor svog zanata (ovo je iz crtića tekst ali šta ćeš, profesionlana deformacija :P) i ja jedva čekam uživati u ovome projektu! Drž'se stara moja! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha neću te ubiti mada si me dobro nasmijala ;)) Hvala ti na lijepim riječima, baš mi puno znače! I jedva čekam da se vidimoooo više! :)) :**

   Delete

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig