Tuesday, April 5, 2016

Shooting with expired film: Kodak Gold 100


I was super excited to see how this roll of film is gonna turn out because I've never shot with expired film before. Seriously, I wasn't quite sure what to expect from it - weird colours, darkness, scratches or pretty much nothing at all. And yaaay, the result was more than amazing, I'm in love! My dad gave me bunch of expired films, mostly 120mm and among them there was only one 35mm so I decided to test that one first since I'm constantly shooting with my Nikon F3. I shot during rainy and first sunny days so I decided to split this post in two chapters in order to show you my favourite photos from that expired adventure. And now I want more!


SHARE:

13 comments

 1. Uopšte nisam ekspert kad se radi o analognoj fotografiji, ali ako se ja pitam, slike su savršene i baš imaju tu neku posebnu čar koja se ne bi uhvatila na drugi način :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, draga! :) Film je naprosto magičan.

   Delete
 2. Ko zna-zna... Ko osijeca fotografiju, stvara magiju bez obzira koji "pistolj" koristi! :) Bravo lipoto!

  ReplyDelete
 3. Što je dobra ona sa drvetom koje se ''preklapa''!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti, baš mi je drago da ti se sviđa! :)

   Delete
 4. And now I want more as well! :))
  Sve su mi tvoje fotografije sjajne, ne moram ponavljati koliki sam im fan i koliko mi je drago da taj svoj talent dijeliš s nama, ali mogu misliti kakav je osjećaj bio ne znati kakve će fotografije ispasti, a onda ugledati ovo savršenstvo. :) Već sam ti rekla da mi je Rijeka kroz tvoje "oči" postala jako draga i sve je više tako. :) Ova 2in1 fotka je mrak! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bit će toga još, bez brige! :)) I nema do tog osjećaja kad čekaš da se film skenira da vidiš kako je ispalo sve što si tjednima radila...totalno sam se navukla na to.
   Ajme hvalaaaa ti, sva se crvenim! :)

   Delete
 5. bože, ne mogu vjerovati kako su savršene!!! Boje su predivne, nekako mekane, a opet fotografije imaju svoju oštrinu. Sada kada ovo vidim, shvaćam koliko je bitno očuvati i analognu fotografiju.

  Stvarno je svaka fotografija zasebno prekrasna i priča neku priču, a vidjeti ih ovako sve na jednom mjestu je pravo zadovoljstvo. Svaka čast!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puno ti hvala, baš mi je drago da su ti se svidjele! :)

   Delete
 6. Carobno... neke su me odusevile jos na Ig i bas sam se pitala o kojim je filterima rijec da su tako tople i lijepe... a kadli ono. :) Tata, daj ih sve... u rukama kcerke nema filma s proslim rokom trajanja. Matea, tvoje vrijeme tek dolazi. Odlicna si :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joj sad se sva crvenim od komplimenata, hvala ti, draga moja! :)) <3

   Delete

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig