Sunday, May 29, 2016

365 Days of Analogue - week 4


Time moves in a very special way when you're working on a 365 days project.

It flies by faster than usual and makes you become more aware of the importance of every single day in your life, no matter how ordinary or average they might feel to you. It makes you go out more, explore more and create more, especially when you're shooting on a film becuase no one in their right mind wants to waste a good old roll of film on just anything. 

No, every single shot has a teeny tiny hidden meaning and it's such a joy seeing the entire project coming to life.


And in case you'd like to go back in time and explore previous weeks of this analogue adventure, here are the links:

Follow

SHARE:

22 comments

 1. Obozavam "zabiljezavati" male trenutke svakodnevnog zivota. Divan mi je ovaj projekt i samo nastavi tako. Uvijek me inspiriras i doslovno odem u neki drugi svijet kroz tvoje fotke. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joj puno ti hvala na lijepim riječima, draga moja! :)

   Delete
 2. Kako se divno valovi preklapaju na onoj prvoj slici, baš kao da pozivaju da uđemo u more...i ta ruzina u kontrastu s plavom, kraj mora čak i ruzina izgleda čarobno....skaline koje vode u more. Uvijek volim taj motiv, a na ovoj fotografiji je baš nešto posebno.

  Druga me oduševila...Beskrajni tulipani. Perspektiva je prekrasna i stvarno se doima kao da se tulipani nastavljaju negdje u beskraj, s svojim bijelim eteričnim glavicama koje me podsjećaju na svjetiljke.

  Treća me posve osvojila...to preklapanje fotografije, more koje se nastavlja onkraj broda...genijalno.

  Četvrta je čista poezija... divan kontrast mekoće trave i izoštrenih zvonkih cvjetova.

  Peta me tako podsjeća na Hvar i djetinstvo...sike, more...jučer pričam s nećakom na telefon i pitam ga kako mu se sviđa u Torcu (uvala gdje moji imaju kuću na Hvaru), a on mi onako važno odgovori- Ja sam na Hvaru!

  Jako mi se sviđa svijetlo uhvaćeno u valovima na šestoj fotografiji, podsjeća me na sliku jednoga akademskoga slikara čijega se imena sada ne mogu sjetiti, ali jedni prijatelji imaju nekoliko njegovih slika...i stvarno su nevjerojatne. Kako se premješta svijetlo preko dana, tako se i te njegove slike mijenjaju....valove je jako teško dobro naslikati, a vjerujem da ih je izazov i uslikati.

  Zadnja mi je fotografija čista mistika...prekrasno! Mogu je zamisliti na koricama neke knjige poezije.

  Stvarno mi je jako sviđa ova tvoja analogna serija, nekako mi je puna emocija i uvijek mi budi puno sjećanja i uspomena.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jao pa puno ti hvala na ovako divnom i poetičnom komentaru, baš si me oduševila i uljepšala mi dan, ne mogu ti opisati koliko mi ovakva podrška znači! :)

   Delete
  2. hvala tebi na inspiraciji, baš si me nešto ponijela u djetinjstvo:)

   Delete
 3. The photographs by the ocean are just brilliant - I love the way the waves lick the shore and rocks; absolutely breathtaking!

  xx

  ReplyDelete
 4. Great post. Beautiful photos for a stunning background
  You have a interesting blog
  Visit mine if you want
  www.welovefur.com

  ReplyDelete
 5. I didn't realise you were shooting on film! For some reason that's made me like the photos better haha.

  Corinne x
  www.skinnedcartree.com

  ReplyDelete
 6. these photos are actually stunning - I love them! x

  Eleanorclaudie.com

  ReplyDelete
 7. So nice that it's made you appreciate every day more! I absolutely adore your photos of the sea they're so beautiful and calming!
  Amy xx
  Call Me Amy

  ReplyDelete
 8. Beautiful photos, lovely to see them shot on analogue for a change rather than digital. I did my degree in film and television and we chose to shoot our final year film using analogue rather than digital. It was a great result but very costly!

  www.thesundaymode.blogspot.com.au

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks a lot! :) And yay I also have a degree in film and tv directing and it's so great to hear that you decided to shoot analogue in your final year, I love working with it so much but it really is sooo expensive!

   Delete
 9. Svaka fotografija je toliko divna i posebna da ja tu nemam oko čega da filozofiram i kvarim doživljaj. Nekako su za dugo posmatranje u miru i tišini. Mogu samo da ti kažem da su me opustile i smirile.
  Već sam ti više puta rekla koliko mi se cela ideja čini sjajnom ali moram da dodam i da mi je najlepši od svega taj podstrek da u sasvim običnom danu tražiš neku skrivenu lepotu i značanje i to što ti dani prolaze sa istim "trudom" i pogledom na svet. Koliko samo živimo za neki idealan trenutak u budućnosti, iščekujemo neko događanje, a dani prolaze i prolaze, a da pritom ne shvatimo gde i kako. Ti im daješ smisao na jedan divan način <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puno ti hvala na lijepim riječima! <3 I u potpunosti se slažem s tobom, dani nam prečesto prolaze dok mi iščekujemo neku bolju budućnost, stalno bježeći od sadašnjeg trenutka i onda tek na kraju shvatimo koliko su oni bili posebni, a tad je već kasno...

   Delete
 10. Na tvojoj svakoj fotografiji ima toliko puno ljubavi i nježnosti... može ti čovjek isčitati dušu... nevjerojatan dar imaš i stvarno uživam u svakoj objavi ovog analognog projkta! <3

  ReplyDelete

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig