Wednesday, September 7, 2016

10 Reasons Why I Love To-Do Lists


I have always been in love with creating different lists - on a daily basis, monthly, half-yearly and yearly as well. Pretty much every single day on mine starts with writing down certain goals and tasks for the day and that little ritual is almost sacred to me. I always do it in silence, when I'm fully relaxed so I can properly focus on the things I'm writing down.

Those lists, especially the daily ones, are a down to earth, realistic things which are important to me and they range from - take Frida out for a long walk, order pizza to edit photos from xy shoot, spend the afternoon writing scenario etc.
I never make them sound impossible or put too many different things in one day, no, that would make me go crazy instead of feel calm and productive. I'm quite aware of how many working hours in a day I have and I know how much work I can squeeze into them. And here's why I love this process so much...

1. They help me stay focused and organized.

2. Crossing things off at the end of a day feels amazing.

3. They help me not to drift away from my goals and things I want to achieve.

4. I don't burden my head with remembering so many different things on a daily basis - I just write them all down at the beginning of an each day.

5. Pretty stationary is always there to brighten up your day and even the most boring tasks.

6. I love the feeling of writing things down by hand.

7. You get the sense of what's really important to you and what simply isn't.

8. There's less time for procrastination when almost every day is scheduled.

9. They make me learn to value my free time more.

10. Writing things down inspires me to do more and better on a daily basis.


And what about you - are you just like me when it comes to writing lists or the exact opposite?

Follow

SHARE:

16 comments

 1. Sve si lipo napisala i obrazlozila i ja se pousavam drzati svojih "to do" listi ali jednostavno uvijek i uvijek iznova fail s istima big time! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha tako je i sa mnom bilo prije par godina, ali sad su mi ko sveto pismo :D

   Delete
 2. ja isto volim pisati i zapisivati stvari. Kao što si i sama rekla, kada zapišemo planove za određeni dan lakše nam je odrediti što je najvažnije, a to mi pomaže i da se usredotočim i lakše isplaniram vrijeme.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Baš to, puno je lakše isplanirati si dan kad unaprijed znaš što sve moraš obaviti.

   Delete
 3. Nekada sam ih voljela raditi, ali nakon dubokih trauma od bivseg sefa...neeeeee! Salim se malo ali da, radila sam ih uglavnom na poslu jer kada bi se nagomilalo toga, bilo mi je fino krizati obavljeno a i biti sigurna da nesto nisam zaboravila.Mozda jednom opet pocnem i privatno :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja sam s njima isto krenula zbog posla, kako ne bi pozaboravljala na neke stvari i onda mi je naprosto prešlo u naviku i sad više ne mogu zamisliti da ih nemam uz sebe svaki dan :)

   Delete
 4. I love writing to do lists, the trouble is I never go back and tick them off or look back at them, haha.

  Corinne x
  www.skinnedcartree.com

  ReplyDelete
 5. Stalno nešto zapisujem i pravim svakave liste, ali ništa lijepo ukoričeno nego onako po raznim papirima koje kasnije bacim. Mrzim ostavljati stranice sa iskrižanim obavezama u rokovniku, a i kidanje mi nije nešto milo pa zato lista ima svugdje hahaha

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha nije važno kako izgleda, glavno da posluži svrsi! :D

   Delete
 6. Super post, sviđa mi se kako pišeš i zaista si dobra u tome što radiš, samo nastavi tako, imaš moju podršku! :) Ako želiš pogledaj moj blog i učlani se ako ti se sviđa <3
  I da, u tijeku je giveaway pa se možeš prijaviti :)
  CALLOFBEAUTY

  ReplyDelete
 7. Ja stalno želim da ih ubacim u svakodnevnicu jer sve više ima onih dana kou prođu ne znam gde i ne znam na šta uz osećaj da nisam stigla ništa, iako jesam. Zapisujem neke veće stvari, obaveze, rokove, putovanja, blog itd. ali kao što rekoh, želim da budem kao ti po tom pitanju i da "najobičnije" dane organizujem na bolji način. Bar sam dobila inspiraciju ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Drago mi je čuti da sam poslužila kao inspiracija! :) Meni je ovakav način organizacije vremena toliko olakšao svakodnevicu, sad imam puno manje praznog hoda u danu i stoput sam zadovoljnija i produktivnija :)

   Delete
 8. I love to do lists - I tried to go without them for a while and found that I was just so much less productive!
  Amy xx
  www.callmeamy.co.uk

  ReplyDelete
  Replies
  1. They really are one the best things for boosting the productivity, I love my lists so much and I'm glad to hear you do too! xx

   Delete

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig