Monday, January 30, 2017

The Coldest Morning, Zagreb


The smell of a new week.
Trying to get out of bed early but somehow it's not going to happen this time.
Hot tea. Frozen window.
Silence instead of loud music.
Soft white and foggy enviroment.
Grandma's cookies.
Layers and layers of clothing. Ugg boots.
Time to head outside and take some photos.

* Came back half an hour later - completely frozen, both the camera and I *


Follow

SHARE:

11 comments

 1. čarobne fotografije...stvarno si uhvatila zimsku čaroliju. Sav taj mraz na drveću, granama i lišću izgleda tako poetično i nestvarno. Svaka ti čast na hrabrosti da tako rano snimaš fotografije. Ispale su predivno, tako da se može reći da se smrzavanje isplatilo...samo pažljivo, hladnoće ovih dana su poprilično oštre i moramo se svi paziti. Tako da puno toploga čaja i utopljavanje....i keksa od bake:). Ti su sigurno najbolji.

  Što se tiče tišine umjesto glazbe...koliko god volim slušati pjesme skoro pa stalno, meni ona isto povremeno jako odgovara, pogotovo ona rano ujutro ili kasno navečer. Veliki sam ovisnik o glazbi i kada sam kući slušalice su skoro uvijek u ušima (ponekad čak i dok perem zube), ali nekad se baš treba i od toga odmoriti i osluškivati te neke svakodnevne zvukove.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Puno ti hvala! Joj isprva nisam ni bila svjesna koliko je stvarno hladno vani, ali su mi počele suziti oči čim sam izašla i doslovno me nakon par minuta počelo boljeti lice...jedva čekam da temperature izađu iz ovih minusa, baš me frustrira što ne mogu pošteno prošetati okolo, pogotovo jer nisam navikla biti zatvorena u stanu :)

   Delete
  2. da, znam na što misliš...u nedjelju je bilo tako hladno da me doslovno boljelo srce dok smo šetali, mogu misliti kako je tek jadnim srčanim bolesnicima kada nas zdrave tako stegne oko srca. Kada lice boli onda je to i meni znak da je baš hladno! Ovdje je danas jugo i hladnoća je popustila...prva stvar koju smo napravili je jedna dugačka šetnja. Nadam se da će i tamo popustiti minusi uskoro. Zavoljela sam zimu, ali opet se nadam da neće biti tih ekstremno niskih temperatura još dugo i da ćemo uskoro dočekati normalnu zimu.

   Delete
 2. Predivne fotografije Matea... Umjetnica moja!

  ReplyDelete
 3. Smrzla sam se gledajući fotografije! Ma ko zna, zna! :**

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jooj hvala ti, draga moja! :**

   P.S. Nikako da pošteno sjednem i odgovorim na mail jer stalno trčim nekamo, ALI stalno mi je na pameti! <3

   Delete
 4. These are absolutely beautiful photos! I'm not surprised you were freezing when you got back though, it looks so cold over there!
  Amy xx
  www.callmeamy.co.uk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks a lot, Amy! And yes, last couple of days have been absolutely freezing af, I'm so looking forward to warmer months!

   Delete
 5. Cheers to silence and UGG boots! I've been embracing both over the last week, and I have been so content and peaceful. Of course, your photographs capture that peaceful serenity. Seriously girl, these are exquisite - the first one especially!

  xx

  ReplyDelete
 6. Ali smrzavanje je bilo vredno truda jer vidiš kakvu si magiju uhvatila :) Posebno mi se sviđa slika sa ključem. Tako je jednostavna, a originalna! Predivno! <3

  ReplyDelete

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig