Monday, June 26, 2017

Kako je Smile Snap Sparkle ustao iz mrtvih

Priča ide ovako - prestala sam pisati blog, deaktivirala obnavljanje domene, prebacila sve društvene kanale na MOONGLADE FILMS koji je mlađi brat ovog bloga i fokusiran je isključivo na (nitko ne bi pogodio) filmove svih vrsta, objavila vijesti svima i svugdje i za kraj fino uzela jedan već poluispisani MOLESKINE i počela škrabati kao nekoć u srednjoj školi.


Bez pravila i brige hoće li to ikoga zanimati, bez razmišljanja o kvaliteti rukopisa i slika, bez potrebe da se svidim ikome osim samoj sebi.

Onda sam počela razmišljati da odem još korak dalje i ugasim i FEJS stranicu jer mi oduzima previše vremena, internet kojeg često kradem kod babe i dide (kad sam u Šibeniku) je spor i loš, a ionako ako ne plaćaš reklame 90% publike i čitatelja ti uopće ne vidi što objavljuješ pa čemu muka i trud + sam stalno i sve više na mobitelu što naglasak stavlja na moju vječno omiljenu mrežu - INSTAGRAM.

Onda je prošlo još par dana (ovaj cirkus traje, ljudi moji) i probudila sam zajedno sa suncem (ponekad je romantično, ponekad mi ide na živce jer to ljeti znači da sam često budna od 5 ujutro) sa jednom jedinom željom u glavi - da se vratim blogu, ali na jedan drugačiji način. Razbijala sam glavu raznim potencijalnim novim nazivima i nakon par sati brainstormanja kojeg su prekidali poslovni pozivi i apsurdna vrućina, odlučila sam, barem privremeno, vratiti se tamo gdje je sve počelo.

Vratiti se doma na neki način.

Bez pritiska.
Bez deadlinea.
Bez analitike.
Bez poslovnog plana.
Bez razbijanja glave nepotrebnim stvarima jer me to i dovelo do (skoro) potpunog gašenja bloga.

Ali za nekih mjesec dana ovo mjesto bi trebalo proslaviti svojih 5 (PET!) godina postojanja i recite vi meni kako da sad stisnem 'delete'?! Toliko toga vam još želim pokazati, o toliko sitnica želim pisati, a s obzirom da iz (logičnih) razloga naprosto fizički (i financijski) ne stignem o svemu tome snimiti po jedan film, vratimo se mom najvoljenijem blogu.


Pa tako dragi moji, iznova vam želim dobrodošlicu na sasvim novi (iako dizajnom isti) Smile Snap Sparkle! Nadam se da prčkajući po Google Suite nisam zeznula neke postavke pokušavajući zaustaviti smrt domene i da svi sadržaji neće u nekom trenutku nestati - no čak da se i to dogodi, nije smak svita jer bi to značilo da bi se konačno morala pozabaviti pitanjem - Wordpress ili ne. Primijetiti ćete (već jeste zapravo) da ponovno, nakon par godina, pišem na hrvatskom i zbog praktičnih razloga zasad namjeravam da tako i ostane.

Ne mogu obećati da ću tjedno izbacivati tri nova posta.
Ponekad možda budu dva, a možda čak i nijedan, sve će ovisiti o količini snimanja koja imam mimo bloga. No mogu vam obećati da ćemo pričati o temama o kojima dosad nisam pisala. Da će ovo mjesto biti još iskrenije, još realnije iiii da ću otvoriti mogućnost da i sami sudjelujete u kreiranju sadržaja.

Kako, pitate se?

Imate neku zanimljivu temu o kojoj želite pisati? Vesele i motivirajuće vijesti koje želite podijeliti? Kreativne radove na koje ste ponosni? Samo nebo je granica, javite se s idejama na Fejs, Instagram ili dobri stari mail (matea.photography@gmail.com) i sve ćemo dogovoriti.

I to je to za danas.
Osjećam se kao da sam upravo napisala prvi ikad post na blogu i jedva čekam nastavak.

P.S. Ovo je živi dokaz da se ponekad treba ozbiljno odmaknuti od nečega, ne srljati s naglim odlukama i dopustiti sebi da istražiš nove mogućnosti i ideje kako bi zaista spoznao u kojem smjeru s određenim projektima želiš ići.

Pratimo se i na ostalim kanalima:
SHARE:

8 comments

 1. Ok i have to admit I had a lot of trouble translating this because google translator isn't the best one lol.. Bur I'm glad you are back! I understand you will only write in your language and I respect that! I can continue translating it hehe.
  Welcome back Matea! Welcome back SmileSnapSparkle ❤️
  http://www.lo-89.com

  ReplyDelete
  Replies
  1. You're so amazing, Lorena and like I've said yesterday on my Instagram, your support means so much to me! Thank you, thank you! <3 <3

   Delete
 2. Meni je drago što si se vratila blogu, nekad je stvarno potrebno malo se odmaknuti od svega....blog nam može značiti sasvim različite stvari u različitim razdobljima našega života i tu nema ničega lošega. Nekad će se stvari tako posložiti da ćemo se imati vremena baviti sa njim nekoliko puta tjedno, a nekad će se to svesti na jednom mjesečno ili će čak i proći koji mjesec bez objave...nije to ništa strašno. Ja sam nekad baš bila motivirana za eseje, duga pisanja, a sada mi se nikako ne piše na blogu...sve su to valjda neke faze/raspoloženja/mogućnosti, a na kraju krajeva te faze i čine blogove autentičnim, zar ne?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala ti puno! I apsolutno se slažem s tobom, upravo te promjene koje se zapravo dešavaju paralelno s onim što se nama trenutačno dešava u životu i u kojem smjeru idemo čine blogove autentičnim. Stvarno sam bila uvjerena da sam gotova s ovim, ali nešto je ipak bilo jače od mene :)

   Delete
  2. neka je:) meni je drago da je smile, snap, sparkle još uvijek tu.

   Delete
  3. Hvala ti još jednom, ovo je divno čuti :)

   Delete
 3. E pa, nemoj nas više prepadati i pričati o gašenju bloga :-D Ja sam inače mislila da ćeš ga samo zaključati, a ne skroz obrisati (nikako!!!). Srećan novi početak i piši kada to želiš; ja sam sebi natovarila obavezu da u junu svakog dana nešto izbacujem i bilo mi je uzbudljivo prvih deset dana, a onda su me sa svih strana napale razne obaveze i sad jedva čekam da se jun završi, haha. Naučila sam lekciju.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha obećavam da neću, iako sam ovoga puta stvarno bila uvjerena da je gotovo. Ali drago mi je da se nešto prelomilo u meni i vratilo me natrag, znam da bi mi jakooo falilo ovo mjesto zajedno sa svima vama! :) Jao taj plan bloganja je i mene dijelom uništio, toliko sam si bila natovarila da triput tjedno nešto ide van da se na kraju nisam više mogla natjerati da upalim blogger. Ovo je divan, najdivniji hobi i stvarno si ne trebamo natovariti takav tip pritiska na leđa, već ga ionako dovoljno imamo sa svih drugih strana :)

   Delete

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig