Monday, December 18, 2017

Zašto ipak nisam izbrisala blog?


Isprva sam mislila preskočiti ovu temu i nastaviti dalje kao da se ništa nije dogodilo. 

ALI nije mala stvar mjesecima se boriti sama protiv sebe po pitanju opstanka bloga. Ne dopustiti si da doneseš prenaglu odluku samo zato što si umorna i dosta ti je svega. Vjerovati da ćeš se jedno jutro probuditi i znati točno koji ti je idući potez. Dramatično, jel da?

Odgovor je došao u obliku nove Moschino torbe, tone McDonald'sa, konačnog završetka snimanja sitcoma, čudnih likova u dizajerskim dućanima, božićnim džemperićima i nekolicini blogerica koje obožavam.

Toliko toga za ispričati, a moj blog zaključan i pun prašine.

U jedno popodne sam se ponovno pokrenula - oživjela društvene mreže, počela raditi popis tema koje bi voljela podijeliti s vama, osvježila neke sitnice u izgledu bloga i izbrisala gotovo čitavu arhivu (ostali su samo najdraži postovi iz ove godine).

Ali najteže od svega je bilo ponovno sjesti i smisleno pisati.


U jednom trenutku sam čak i guglala 'should i keep on blogging', nadajući se da će mi netko negdje na internetu poručiti nešto pametno. I dijelom zbog toga pišem ovaj post, jer možda netko od vas razbija glavu sa sličnim pitanjima i misli se hoće li odustati od bloga ili treba još malo stisnuti zube dok kriza ne prođe.

Tako dolazimo do 3 glavne stvari zbog kojih je ovaj blog preživio brodolom:

1. Ljubav prema pisanju 

Upravo je to glavni razlog zbog kojeg sam još prije 10 godina odlučila pokrenuti svoj prvi blog. Teme su se kroz godine mijenjale, ali želja za pismenim oblikom izražavanja samo je jačala. Od dnevnika preko blogova do scenarija i raznih priča, nikada nisam mogla zamisliti da se prebacim na nešto drugačije. Pisanje je bilo i ostalo broj 1.

Čak i kad je postalo teško, kad je bijeli papir djelovao težak nekoliko tona - opet se pisalo, makar bilo kakav tok svijesti. Važno je ne stati. Ne odustajati od onoga što volite jer jedino su to stvari za koje se isplati boriti. Jer ako nećete vi, ima ih na stotine koji će uskočiti na vaše mjesto i gurati naprijed dok ne dođu do svog cilja.

2. Strpljenje

Inače mi ovo baš i nije jača karakterna crta, ali silno se trudim jer me moja naglost i spontanost često dovedu u blesave situacije. Zbog toga si nisam dopustila da na prvi znak krize s blogom reagiram nepovratno. Ok, izbrisala sam staru fejs stranicu i nakon dva dana mi je bilo užasno žao, ali to me naučilo da definitivno ne žurim sa potencijalnim brisanjem bloga jer je to moglo završiti u suzama.

Pomalo, nigdje ti se ne žuri, čovječe. Uzmi si vremena - dan, tri, mjesec, pola godine...neće svijet propasti zato što ti neko vrijeme nećeš biti prisutan online. Dobro promisli o svemu, sjeti se zbog čega si krenuo u pisanje bloga i daj si vremena da ga se ponovno zaželiš.

3. Inspiracija 

I za kraj su tu divne cure koje već dugo pratim i čiji novi sadržaji bi me svakodnevno natjerali da se zapitam želim li zaista raskinuti s blogom. Kad bi vidjela tu količinu truda i ljubavi koje svaka od njih ulaže u svoje male virtualne oaze, ne bi se mogla ne zapitati tražim li neki jednostavni izlaz, nekakvu glupu izliku da odustanem prije vremena. Da odustanem samo zato što je u jednom trenutku postalo teško.

Svima nam se ponekad ne da, ali onda uzmeš za primjer te sjajne ljude oko sebe koji ne odustaju. Koji pišu i fotkaju čak i kad im se ne da. Pogotovo kad im se ne da. Zato jer im je stalo. Jer u današnje vrijeme više no ikad imaš mogućnost uzeti svoj život u svoje ruke. Nemoj da ti ga netko drugi uzme i diktira što, kad i kako.


Jer svima je teško, svi imaju loše dane kad bi najrađe rekli 'evo ostavljam sve i selim na neki nenaseljeni otok' i svima ponekad zakaže inspiracija. Ali jedini način da je vratiš je da nastaviš raditi. Guraš i guraš, kad-tad će se pokrenuti.

Naprosto moraš biti tvrdoglaviji od vlastite ljenosti. I u tom grmu leži zec. Ne može jednostavnije. Kad se natjeraš da unatoč svim preprekama (koje si ionako sam sebi postavio u glavi) kreneš raditi, stvari se počnu pokretati.

Nema magičnog rješenja, samo trud + ljubav + volja.

Follow

SHARE:

No comments

Post a Comment

Thank you so much for all your lovely comments :)

© Smile, Snap, Sparkle.. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig